BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скиори от световна величина ще участват в Националното първенство в Банско

Скиори от световна величина ще стартират в Националното първенство на алпийците на България (31 март–1 април) и стартовете от Купа „Пирин“ в Банско (2-3 април), съобщават от Българска федерация по ски. До момента са потвърдили участие 84 скиори от 19 държави, което прави стартовете най-силните на това ниво у нас от години.

Водещата звезда ще е най-добрият хърватски алпиец в момента Филип Зубчич (сребърен медалист в гигантския слалом от световното в Кортина д’Ампецо 2021 и трикратен победител в стартове от Световната купа). Последният голям успех на Зубо бе победата за СК в гигантския слалом в Банско, на 27 февруари 2021.

В Банско ще дойде и водещият състезател на Словения – Жан Кранец, който има 2 победи за Световната купа и общо 7 подиума за СК.

В Банско ще са и вторите по сила алпийци на Хърватия – Исток Родес и на Словения – Стефан Хадалин. Заради отличните условия за ски в Банско, топ-състезателите на Хърватия и Словения ще останат и на подготвителен лагер за новия сезон.

България ще бъде представена от 31 март до 3 април от звездите си Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов. Организатор на четирите старта са БФСки и „Юлен“.

Подготвителен лагер в Банско от началото на април, освен националите ни, ще имат още от Хърватия, Словения и Полша, начело с шестата на гигантски слалом от последното световно Марина Гоншеница – Даниел.

The post Скиори от световна величина ще участват в Националното първенство в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!