BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата в Благоевград проведе разследване за купуване на гласове

Районна прокуратура – Благоевград привлече към наказателна отговорност С.Р. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 5, вр. ал. 2 от НК.

В хода на проведеното разследване е установено, че през м. октомври 2019 г., в качеството му на длъжностно лице като кандидат за общински съветник от политическа партия, предложил на М.З. имотна облага, за да я склони към упражняване на избирателното й право в негова полза. Пред магазин в гр. Благоевград обвиняемият й предложил парична сума в размер на 40 лева.

По същото досъдебно производство в качеството на обвиняем е привлечена Й.В. за престъпление по чл. 167, ал. 1 от НК. През м. септември 2019 г., в офис на фирма, тя предложила на три лица по 50 лева за всеки, за да гласуват за определен кандидат на изборите за общински съветници и кметове в Община Благоевград.

Предстои Районна прокуратура – Благоевград да внесе в съда обвинителен акт срещу двамата обвиняеми по делото.

The post Прокуратурата в Благоевград проведе разследване за купуване на гласове appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!