BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев с първи коментар след края на изборния ден

Благодаря за подкрепата. Резултатите ще бъдат ясни до часове, поздравяваме и всички, които влизат парламент. Те ще съставят правителство и то трябва да бъде антикорупционно и прозрачно. Това коментира Румен Радев пред журналисти и допълни, че най-вероятно ще има балотаж и вотът не е предрешен.

„Ясно е вече, че ще има и балотаж. Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организираният вот на картела на статуквото. Единственият начин да надделеем над лъжата, манипулацията, е да бъдем мобилизирани“, допълни той.

„Разбира се, ще ни видите в дебат. Имам равно отношение към всички български граждани. Не можем с всички да се явим с 23 кандидати на президентски избори, няма как да стане. Не забравяйте, че по Конституция правомощията на президента и вицепрезидента не се прекратяват“, каза още той.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!