BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нинова не дава оставка, въпреки поредния провал на БСП

Въпреки че изборните данни показват падане до четвърта позиция в бъдещото 47-о Народно събрание, лидерът на БСП Корнелия Нинова и след този вот не възнамерява да подаде оставка. „Поведението и кампанията ни помогна да бъдем така стабилни. Не сме обсъждали въпроси за оставки“, отговори Нинова на репортерски въпроси на брифинг в партийната централа.

Данните от паралелното преброяване поставят БСП даже след ДПС, което досега не се е случвало.

„Както видяхте от предварителната извадка, 92 % от гласувалите членове на БСП са подкрепили президента Радев. Мисля, че това е достатъчен дан в резултата, който той има“, обяви тя.

„Що се отнася за нашите резултати към този момент – сме на трето място. Мисля, че позицията, която имахме в 46-ия парламент на стабилни хора, на стабилна партия, на конкретна и диалогична, ни помогна да няма този срив, който забелязваме при другите партии на промяната“, опита да оправдае резултата на партията си Нинова.

Според нея ниската избирателна активност, и то на президентски и парламентарни избори заедно, „е много силна камбана за проблем към всички ни“. „За апатия, за недоверие у българските граждани към институциите. Това е голям въпрос за държавността и голяма задача към всички нас“, посочи лидерът на БСП.

„Смятаме, че трудното започва от утре. Вече е очевидно, че и „Възраждане“ влизат, което прави парламента още по-фрагментиран и изисква от всички по-голяма мъдрост. Когато бъдем поканени за разговори за правителство, ще се отзовем и ще бъдем както досега диалогични и разумни, с конкретни предложения, тъй като в кампанията представихме нашия план за първите 100 дни и разбира се, дългосрочна програма за управление на страната. Преди това искаме да обърнем внимание на нещо друго. Очевидно разговорите ще бъдат сложни, конфигурацията е сложна в парламента, това ще изисква време. Нямаме време за приемане на бюджета за 2022 г.“, заключи Нинова.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!