BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В шест кметства в община Благоевград ще се проведе анкета за наместници, жителите, с право на вот за предстоящите избори по места, могат да участват и в проучването

Жителите, които фигурират в избирателните списъци на ГД „ГРАО“ за шестте кметства, в които ще се проведе анкета за кметски наместници, ще имат възможността да участват в иновативното проучване на 14.11.2021 г.

То се реализира по идея на кмета на Благоевград Илко Стоянов, а целта e да бъде дадена възможност на хората да изразят своята воля по отношение на претендентите за наместници в селата, в които, съобразно законовите изисквания, същите се назначават по служебен път.

Анкетното проучване е отделно и различно от изборите за президент и вицепрезидент и НС, но ще се проведе в същия ден, с цел максимално улеснение на хората.

То ще бъде организирано в помещения, различни от определените избирателни комисии, но в близост до тях.

По идея на кмета Илко Стоянов беше проведена кампания за номиниране на претенденти за кметски наместник в малките населени места.

Към крайния срок за подаване на писмено желание, а именно 5 ноември, за общо шест кметства е регистриран повече от един кандидат.

 

Анкетно проучване ще се проведе в:

 

с. Бучино-Лисия

с. Делвино

с. Дренково

с. Обел-Клисура

с. Горно Хърсово

с. Мощанец

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!