BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Благоевград открива три нови социални центъра по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца ”

mm_1565959589

 На 20 август 2019 г. Община Благоевград открива три нови социални центъра по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца ” .

 От 11:30 часа, в зала 101 на административната сграда ще се проведе заключителна пресконференция. По време на срещата ще бъдат представени дейностите, целите, начините на осъществяване и постигнатите резултати от изпълнението на проекта.

  От 12:30 часа ще се проведе официалната церемония за откриване на обекта. Тя ще се състои на ул. „Братя Миладинови“ № 23, град Благоевград.

Проектът бе изпълнен в срок, а именно, в периода  30.01.2018 г. – 30.09.2019 г.

  Общата стойност на проекта е  1 176 500.00 лв. Тя е съобразена с максималния размер на определената безвъзмездна финансова помощ за Община Благоевград в качеството й на конкретен бенефициент по процедурата.

  Новите центрове се помещават в част от сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа, като за целта се извърши преустройство и ремонт. Новоизградените центрове са в съответствие с утвърдените от Министерството на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки, съобразени са с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността.

 Проектът осигурява подходящо обзавеждане и специализирано оборудване за предоставяне на социални услуги, което ще гарантира безопасна и сигурна среда за ползвателите.

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!