BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-министър Живков ще открие в Благоевград VIII екоучилище на Младежкия воден парламент

index

На 19 август в Благоевград зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще открие Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент. Официалната церемония ще се състои от 13,30 часа в конферентната зала на хотел „Езерец“.

Заниманията на екоучилището ще се проведат в реални условия на територията на Природен парк „Беласица“. Участие ще вземат младежки екипи от 17 населени места у нас и делегация на френския Младежки воден парламент. Целта е младите еколози да се запознаят с водните екосистеми; с оценката на антропогенното въздействие, както и методите за наблюдение и определяне на състоянието на водните тела. Ще бъдат изследвани водите на река Петричка и река Струмешница. Предвидено е посещение на  „Лешнишки водопад“ и на екопътеките „Приятели“ и „Пътеката на мравките“.

Участниците ще бъдат подпомогнати от експертите на четирите Басейнови дирекции у нас, РИОСВ – Благоевград; Природен парк „Беласица“  и Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, Франция.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!