BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Креативни игри и занимания в надуваем басейн за деца

Лятото е пред нас и какъв по-добър начин да победите жегата от освежаващо гмуркане в басейна? Надуваемите басейни са чудесен вариант за децата да усетят страхотното усещане от игри във водата, без да се излагат на опасността от голям и дълбок басейн за възрастни. За да им осигурите още по-вълнуващо изживяване, сме ви подготвили няколко креативни игри, които вашите деца ще харесат.

Подводно търсене на съкровища

Тази игра е идеална за деца, които обичат да се гмуркат и да изследват. Хвърлете няколко малки играчки или предмети в басейна и предизвикайте играчите да ги извадят от дъното на басейна. Играчът, който събере най-много предмети, печели. За да направите играта по-предизвикателна, можете също да зададете ограничение във времето или да ограничите броя на вдишванията, които всеки играч може да направи, преди да излезе отново.

Марко Поло

Класическа игра, която никога не остарява, Марко Поло е забавен начин да включите цялото семейство. Един играч, обозначен като „Марко“, затваря очи и се опитва да намери останалите играчи. Те, от своя страна, извикват „Поло“ и плуват наоколо за да избегнат да бъдат открити. Тази игра става особено забавна в надуваем басейн и изиграна от по-малки деца.

Плаващи книжки

Децата много обичат да разглеждат картинки в книжки! Можете да създадете забавна дейност за ограмотяване за вашето бебе, като напълните малък надуваем басейн с вода и добавите водоустойчиви книги, които да плават по повърхността. По този начин вашето дете може да чете книгите си и да играе в басейна едновременно!

Водни мъниста

Водните мъниста за деца са забавен и уникален начин за създаване на сензорна игра. Тези водни мъниста са малки, цветни и меки, а когато се поставят в надуваем басейн, осигуряват часове забавление на децата. Водните мъниста са изработени от специален полимер, който абсорбира вода и се разширява в малки, подобни на желе топчета. Децата могат да загребват, изсипват и мачкат мънистата в ръцете си или да използват чаши и лъжички, за да ги прехвърлят от едно място на друго.

Мънистата могат да се използват и за дейности по сортиране и броене, а ярките им цветове ги правят визуално привлекателни. Водните мъниста са чудесен начин за насърчаване на сетивното изследване и творческата игра при малки деца. Само трябва да сте сигурни, че децата са достатъчно големи, за да не ги погълнат.

Лов на вещи в надуваемия басейн

Ловът на вещи в надуваем басейн е забавно и вълнуващо занимание, което е идеално за деца. Осигурете на детето си кепче и поставете на дъното на басейна различни дребни играчки. Тази игра не само е изключително забавна, но също така помага за развитието на координацията между ръцете и очите.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!