BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов и Петков готови да ротират премиера. ДБ няма да участва в такъв кабинет

Въпреки това от “Демократична България“ ще подкрепят проектокабинета, предложен с втория мандат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов действително е готов да се споразумее с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) за ротация на поста министър-председател с втория мандат, пише OFFnews. От „Демократична България“ не са склонни да участват в такова правителство, но ще го подкрепят.

По-рано днес депутатът от коалицията Атанас Славов потвърди, че по време на почивните дни е имало лидерски срещи. Славов подчерта, че „шансът е кабинет на малцинството с конституционни гласове с втори мандат.“

Освен това снощи е имало заседания на националните съвети на „Продължаваме промяната“, на „Да, България“, а изпълнителният съвет на „Демократи за силна България“ е заседавал събота и неделя.

Вчера се появиха твърдения, че лидерите на ГЕРБ и на ПП Бойко Борисов и Кирил Петков са се договорили за правителство, чийто премиер да се сменя на шест месеца.

Отново вчера имаше обрат и в позицията на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Малко преди полунощ той обяви във Фейсбук, че няма да подкрепи проектокабинета „Габриел“, издигнат с първия мандат на ГЕРБ.

По този начин подкрепата за кабинета Габриел се стопи на 105 гласа, а днес в 15 часа тя трябва да върне мандата на Радев.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!