BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Земеделци от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли се включват в националния протест

 

Земеделските производители в страната се очаква да протестират втори ден.  Днес  са планирани демонстрации в интервала от 10:00 до 13:00 часа, с блокади на редица ключови пътни артерии.

Сред тях –  международният път Е 79 и този за Лом и Козлодуй, главните пътища София – Варна и София – Русе при пътните възли „Абланица“ и „Боаза“, и край Луковит.

От днес в протестите се включват и земеделските производители от Ямболска област. Ще бъде затворен пътят Ямбол- Сливен, както и трите изхода към автомагистрала „Тракия“. Земеделска техника ще блокира пътните участъци на трите най- важни пътни артерии в областта- на пътя Ямбол- Сливен до разклона за село Дражево, което автоматично затваря изхода към магистралата, втората точка е до село Кабиле, а трета до село Веселиново, което включва и международния път към граничен пункт „Лесово“, уточни Стоян Александров председател на местната структура на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Приблизително на трите места да имаме 60-70- до 80 машини. Основните ни две точки ще бъдат Веселиново и Дражево, като малко по- второстепенно ще бъде Кабиле, където пътят е по малък. Движението в споменатите участъци ще бъде затворено от 10 до 13 часа, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

Земеделските производители от Пловдивско също ще излязат, от 10 часа със селскостопанска техника на пътя Пловдив – Карлово и ще блокират кръговото кръстовище до село Труд. Очаква се, както и вчера, те отново да потеглят към Пловдив и да преминат в шествие по Карловското шосе,

В националните протести ще се включат и земеделски производители от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли. Сборният им пункт е  до пътния възел на автомагистрала „Струма“ при санданското село Ново Делчево.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!