BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Екатерина Митова: В РЗИ-Благоевград отново има „зелен коридор“ и достатъчно ваксини „Астра Зенека“

От вчера отново има “зелен коридор” за желаещите да се ваксинират в кабинета на РЗИ-Благоевград на партерния етаж. Ваксината, с която се извършва имунизацията, е AstraZenecа, но желаещите са малко, каза за Радио Благоевград д-р Екатерина Митова.

„Вчера през кабинета желаещи за ваксина от „зеления коридор“, т.е. Астра Зенека, бяха не повече от 20 човека. Причината е комплексна. От една страна – от всички публикации в медийното пространство, от друга – от ниската здравна култура на българския народ“, каза още д-р Митова. Работното време на кабинета е от 9 до 17 часа.

„Винаги има човек в имунизационния кабинет, включително събота и неделя до 15 часа. Дози от Астра Зенека има достатъчно“, подчерта д-р Екатерина Митова. По думите ѝ записалите се желаещи за днес в електронната платформа са 20, като само двама от тях нямат предпочитания за ваксината.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!