BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР: 20 000 полицаи ще пазят на изборите в неделя, за нарушения са задържани 34-ма

До момента са постъпили 144 сигнала за нарушение на изборните правила

МВР информираха какви са предприетите действия по обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на изборите. 20 000 служители на МВР ще охраняват в изборния ден.

„Утре от 12ч. до 17ч. ще се създаде необходимата организация за създаване на логистика за предвижване на машините за гласуване към областните центрове“, коментираха от МВР.

От министерството припомниха, че е създадено междуведомствено звено за противодействие за нарушенията в изборния процес. В него участват представители на МВР, прокуратурата и ДАНС.

До момента са постъпили 144 сигнала за нарушение на изборните правила, по 163 преписки са образувани предварителни проверки, има 14 досъдебни производства, задържаните са 34-ма, а профилактираните – 1053.

На 4-ти април предстоят изборите за 45-то Народно събрание, които за първи път ще се проведат при епидемични мерки за безопасност.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!