BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куркума, канела и градински чай: подправките, удължаващи живота

 

Използването на определени подправки може да намали риска от рак, диабет и други опасни заболявания и по този начин да удължи живота, съобщи вестник Express.

Авторът на статията д-р Джесика Нибс изброи три натурални подправки, които имат полезни свойства и помагат за предпазване на тялото от сериозни заболявания. Първият в списъка е куркуминът, който може да помогне за намаляване на риска от рак и заболявания, свързани с напредването на възрастта.

„Куркуминът може да удължи живота, като инхибира липидната пероксидация и също така увеличава антиоксидантната активност“, се казва в статията.

В едно проучване пациенти, които консумират четири грама от билката на месец, са забелязали 40% намаление на увреждането на дебелото черво, което може да доведе до рак.

Следващата в списъка е канелата.

Помага за понижаване на нивата на кръвната захар при диабет тип 2 и намаляване на възпалителните процеси в организма.

„Едно проучване показа, че екстрактът от канела може да намали пролиферацията на раковите клетки и да причини тяхната смърт“, пише авторът.

Етеричното масло от канела е едно от най-ефикасните срещу тумори.

Друга полезна подправка е градинският чай. Помага за подобряване на мозъчната функция и паметта, което е особено важно при деменция и болестта на Алцхаймер. Градинският чай е полезен и за предотвратяване на сърдечни заболявания, се казва в публикацията./БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!