BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Според него трябва да се признават и тестовете за антитела на преболедуваните, които са 1,5 млн. души

„Каква е разликата между моят сервитьор и държавните служители, които са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ – има, който няма – пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинирани“. Това заяви в „Твоят ден“ Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

По думите му в момента тестовете струват 35, 40 и 45 лева. „От три седмици сме организирали правенето на тестове. Една част от тях плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., останалата част от сумата – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден“, заяви Алибегов.

Според него трябва да се приемат тестовете за антитела на преболедуваните, но нерегестрирани хора, както и европейската концепция за безплатни тестове.

„Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.“, смята Алибегов.

Той подчертава, че и проверяващите следва да представят зелен сертификат.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!