BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойкот на зеления сертификат: Служители на РЗОК-Пловдив не отидоха на работа

Голяма част от тях са в неплатен отпуск

Служители на Районна здравноосигурителна каса-Пловдив не отидоха тази сутрин на работа заради изискването за зелен сертификат, пише БТА.

Една част от тях са излезли в неплатен отпуск.

Говорителят на НЗОК Мария Димитрова обясни, че няма напрежение в регионалната структура на касата във връзка с изискването служителите да ходят на работа със зелен сертификат. По думите ѝ освен ваксина и преболедуване, служителите имат възможност да си правят 24- и 48-часови тестове срещу 10 лв.

Тя не отрече, че сутринта е имало служители пред сградата, които са отказвали да си направят тестовете, защото са платени, но според нея това не е попречило на работата на касата.

В тази връзка Димитрова припомни, че ваксините са безплатни и касата няма как да е поеме финансовата страна на тестовете.

На въпрос има ли служители в неплатен отпуска заради ситуацията, Димитрова каза, че излизането в отпуск не се придружава с причината за това и РЗОК няма как да знае кой защо излиза в отпуск.

Според нея обаче голяма част от тях са в неплатен отпуск заради децата, които от тази седмица са си вкъщи заради дистанционното обучение.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!