BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Журналист Борис Анзов прослави България и Гоце Делчев

Журналист Борис Анзов прослави България и Гоце Делчев


Борис Анзв Роден в град Гоце Делчев 1980 г. Учил е в трето основно училище братя Миладинови до 7 клас Гоце Делчев След което заминава със родителите си за русия където неговия баща работи. Там завършва своето средно образование в Руското училище 1042 Постъпва в Руския Университет Дружба на народите по специалност Хуманитарни и социални науки Международни Отношения. Той е първият Българин в РУДН там създава и Българско студенческо землячество като обединява българите на три университета на пук на тезата че българите в чужбина се делят. по негово време Българските студенти в чужбина са най активните сред всички Български студенти в чужбина Развива голяма творческа и културна деятелност.Журналист Борис Анзов
Борс Анзов е работел и в съвета на Европа в комитета на младежта и спорта 4 години подред е участник и помага в организацията на Лидерите на младежки организации от ЕС в Русия Москва РУДН. В момента Борис Анзов следва Докторантура в същия Университет по Специалност политология. Специализирал е в Испания университет Валенсия езикови курсове 6 месеца и на остров Малта 3 месеца. Преди да замине за Сирия Борис Анзов работи в Лондонския Хотел Редисон Блю Портар като Консиерж.
Журналист Борис Анзов
Медията си е лично, негова която смятам за напред да развивам заедно с моите партньори от МЕДИЙНАТА ГРУПА НА НА „БУЛПРЕСС ЕООД“ който повярваха в моите способности и качества на журналист. Медията е регистрирах е в град Благоевград с името „Медия с Я накрая понеже някой май от габрово или не помня от къде беше регистрирал вече медиа – мост !!! За това Моята медия се казва „МедиЯ Мост България ЕООД“ Медия Мост Защото много пътувам и искам да строя културни мостове чрез нея а не да копая пропасти. Принудих се да си отворя своя медия защото никой не ми обръщаше внимание !
Най първите години пишех за Вестник Струма от който  съм спечелил 120 лева с които си купих 1 кожено яке. Бях представител в Русия за малко и на 168 часа с директор Никола Пенчев тогава сега  и  На ТВ ЕВРОПА ! Бях кандидат и за длъжността представител на БНТ в Москва преди 10 години явих се на конкурс похарчих пари направих разходи те взеха че се обадиха след 3 месеца и казаха следното:
Извинявайте много но решихме да няма такава длъжност повече в РУСИЯ.
Журналист Борис Анзов
Само тъпанарска държава може да го направи да си махнат кореспондента в най-голямата страна в света където всички имат кореспонденти! За това реших да си направя своя медия. За да не ми виси никой над главата и да ме кара да пиша глупости . Как мисля да я развивам своята медия от тук натам? С млади хора ще давам възможност на млади студенти да се развиват при мен и да си създават име. Както с мене постъпиха. За голямо съжаление Българските медии не се интересуваха от моите интервюта с президентите на Азербайджан, Армения, Чечня, Ингушетия, Катар, ОАЕ, Бахрейн, С Горбачов, Само вестник Струма ми ги отразяваше, а всички останали ми обърнаха внимание когато ме простреляха. Трябва явно в България да се случи най лошото за да ти обърнат внимание! А сега пак взеха всички да проявяват Интерес. Не се чувствам нито герой нито медийна звезда както ме нарича. Гоня си задачите, работа ме чака много! Звездите са на небето а на земята трябва работа и пак работа. В момента работя над няколко мой Филми Убийството на Борис Немцов, мое разследване и др.

Журналист Борис Анзов

С най малкия син на Фидел кастро наричан на запад малкия Феделито

Искам също така да кажа нещо което никъде другаде не съм го казвал. Искам да призная, че освен мене имаше и други българи сред журналистите заедно с нас който бяха невидими за останалите журналисти. А това бяха Моята Починала Баба Зорка Анзова и Починалия ми Дядо, Баща на Моята майка Мария – Малин Каферинов. Те винаги са с мен където и да ходя техните снимки винаги са в моя паспорт. Нося ги с мен защото ги обичам. Моята Майка Мария ме е родила на 17 годишна възраст в Град Гоце Делчев. Изгледан съм с любов от моите баби и дядовци в Село Добринище а сега град Добринище област Благоевград. Искам да подчертая също, че от село Добринище е и първият български партизанин на Балканския полуостров Иван Козарев с партизански прякор Балкан. На негово име бе кръстена и нашата държавна авиокомпания Балкан навремето. Дали се страхувам за живота си не. Трябва да призная, че когато те стрелят страх изпитваш. Стрелян съм 2 пъти първи път в Република Дагестан РФ където ни обстреляха с автомат.

Журналист Борис Анзов

Журналист Борис Анзов с Министъра на културата на кралство Катар

Занимавахме се с проблемите на тероризма в северен Кавказ. Не се страхувам от смъртта защото знам, че моята Баба Зорка и Дядо ми Малин ще ме посрещнат там. Така както са ме посрещали като дете когато съм им ходел на гости. Винаги плачеха когато си тръгвах. Изпращаха ме и плачеха, по някой път и аз плачех но се криех да не ме видят. Обичам ги много. Имахме и някакви дразги с моя баща Кирил Анзов, което пък ме накара да бъда още по смел и да се хвърля в бой в най опасното за да правя репортажи. За това и не се страхувах от смъртта.

Журналист Борис Анзов

Журналист Борис Анзов с Министъра на нефта на кралство Бахрейн.

Казах си по добре тук да загина в търсене на истината и правдата от колкото в някоя авто катастрофа или пиянски бой както обикновено става в България. За щастие бог се смили над всички нас и ни запази живи за да ви разказваме како видяхме там със собствените си очи. А това е ужас и разруха с думи не може да се опише. Древният град Малюля където се говори на езика на Иисус Христос разрушен, черквите разграбени, опожарени. Унищожени поругани. Дори и джамиите. Всичко това не може да бъде извършено от вярващи хора независимо каква религия изповядват. 300 души са убити по време на щурма над древният град и шестима безследно изчезнали до ден днешен. Искам да кажа, че макар и разрушен град Малюля по красиво древно място през живота си не съм виждал! Тук са ходели по тези земи древните пророци, Мойсей, Исус Христос, Дева Мария… В Сирия е извършено и първото брато убийство. Кайн убива своя роден Брат Авел. всичко е заради пари, власт. В Сирия апетитите и интересите са големи. Заместник министъра на външните работи заяви пред нас на пресконференция дадена ни в Сирийската столица Дамаск, че Сирия води война със 120 страни оглавявани от САЩ. Също така че ако затворят границите си със Турция проблемът ще бъде решен бързо. От мене искам да добавя също, че тези който ни обстреляха трябваше да ни убият още тогава. Те обстреляха един Българин – Македонец от Гр. Гоце Делчев син на Александра, Чедо на Аспаруха. Готов съм да хвърля микрофона и да се върна обратно за да ги намеря нужен ми е само автомат. Дори нямам нужда от помощта на руската авиация сам ще ги открия.

Когато бях затрупан от руския войник ръцете ми бяха окървавени имах хематома и синини по ръцете но от самия адреналин не чувстваш нищо. Аз дори не пожелах да ми окажат първа помощ но генерал Канашенко се разпореди на руски военен медик да ми прочисти раните и да ме превърже.
Журналист Борис Анзов Говорех по Българския телефон. Те през цялото време ни бяха изключени когато се придвижвахме. Маршрутите дори не знаехме къде ни водят. Всичко се съобщаваше в последния момент от мерки за сигурност да не би да има изтичане на информация. Преди обстрела някой руски журналисти получиха смс с текст от турския оператор. Добре дошли в Турция и последваха изстрелите след 10 минути. Аз се почувствах горд след случката за възможности да бъда заедно както преди 138 години рамо до рамо българи и руснаци на Шипка стреляни от страната на турската граница. Отново бяхме заедно Българи и Руснаци рамо до рамо.

Сирия напуснахме с Руски военен транспортен самолет с него и пристигнахме в руската авиобаза в Латакия а живеехме в граждански хотел в самия град Латакия усилено охраняван от правителствената армия на Асад.

Българското Знаме винаги го нося с мен защото съм истински българин така съм възпитан да обичам своят род и родина да пазя паметта на своя род. Моят пра Дядо Атанас Анзов е Бил в опълчението на Яне Сандански цели 5 години. Димитър Анзов е убит за България 1903 година заедно с още други наши съграждани от Гоце Делчев техните имена са Изписани на ето тази войнишка чешма която се намира на изхода на село Добротина посока Папазчайр или Попови Ливади Гоцеделчевско.

Журналист Борис Анзов

Журналист Борис Анзов в телевизията на Бахрейн направих реклама на Банско Сандански и Гоце Делчев

В телевизията на Бахрейн направих реклама на Банско Сандански и Гоце Делчев черноморието
Медийният ми интерес не ме интересува нито се гордея аз съм обикновено момче от град Гоце Делчев и има още върху какво да работя и да се развивам. Допускам и много грешки понеже съм живял 22 години в Русия Москва. Имам предложение и предизвикателство да работя и правя репортажи за предаването на 120 минути по БТВ с водещ Светослав Иванов той обеща дори да ми подари микрофон и прати оператори. Смятам да развивам своята медия която създадох преди година „Медия мост България ЕООД“ в град Благоевград като превличам млади хора да практикуват при мен и да се развиват както вие едно време дадохте на мен ръка да се публикувам при вас. Дори ми дадохте възможността да ръководя международните ви новини за което много Благодаря.

Благодаря на всички българи който станаха съпричастни с моя случай на всички който се претесняваха заедно с моето семейство за мен. На Всички колеги български журналисти за тяхната подкрепа и че не изоставиха български журналист в Беда. Това за мен говори че нашето общество е будно. също така благодаря на изпълняващия временно длъжността Посланик на България в Сирия не запомних неговото име за което се извинявам, запомних само, че е родом от Ловеч. Той се свърза с мен по телефона и предложи да бъда транспортиран до столицата Дамаск за да ми бъде оказана необходимата медицинска помощ.

Това е моята втора командировка в Сирия по време на първата се оказахме на руският военен кораб Москва пазещ и охраняващ териториалните води на град Тартус Сирия.
ЕТО ПО ТЕМАТА ОЩЕ:
Представители на чуждестранни медии бяха поканени на флагмана на Черноморския флот ракетен крайцер „Москва”, осъществяващ непосредствено прикритие на авиобазата „Хмеймим” и на районите на действие на руската военна авиация в Сирия. Журналистите видяха как ракетите се насочват към турската граница. Заедно с официалния представител на руското МО генерал Игор Конашенков корабът е посетен от кореспонденти на Скай Нюз, Си Ен Ен, Франс Прес, Синхуа и други световни медии.
Борис Анзов с Потресаващо признание в Сирия имаше и други българи освен мен

Само в bulpress.bg Медия Мост България НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК
От българска страна е поканен журналистът Борис Анзов от холдинга „Медиамост”, който заявил за РИА Новости: „Идването тук за нас е голямо щастие, ние отдавна го искахме. С руските военни е много по-лесно да се работи, отколкото със западните. С руските военни може да се говори за всичко от душа.”

Искам да направя едно пожелание към всички българи в Испания: Нека да бъдем единни и да си помагаме да не се делим и да си припомним завета на Хан Кубрат примера с неговите синове и стрелите. Че ако се разделят ще бъдат победени, ако се държат заедно никой няма да може да ги сломи.
Също така забравих да напиша че бяхме на християнско гробище и паметниците счупени и обезличени ! Ние в България след освобождението на България от турско робство не сме пипали турските джамии, а сме ги запазили като паметници на културата. Не сме воювали против вярата а против турското робство. Сърцето ми се къса от видяното и ужасите на войната видях момчета по на 10-15 години с гранатомети и автомати. Те не посещават училище. Моят въпрос към всички вас е какви ще бъдат те като пораснат с боен опит и без образование. Европа е в опасност според мене всички тези момчета утре – другиден ще дойдат при нас под вида на имигранти и ще ни изколят като овце мъжкото население, а жените ни продадени в робство. Българската държава трябва да бъде много внимателна с тези имигранти и да не допускаме провокации в България на религиозна почва защото такива до сега сме нямали а те много лесно могат да бъдат създадени подпалени от заинтересовани групи хора, трудно се гаси и трагедията е голяма.

С уважение Борис Анзов Кореспондент на Медия Мост България и bulpress.bg !

Източник: mediamostbg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!