BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди туристи продължават да са блокирани на гръцкия остров Самотраки

Гърция отново е в плен на крайни метеорологични условия. Силният вятър лесно разпалва пожари. Огънят до Атина вече е овладян. Проблеми има и с морския транспорт, заради сериозни бури. Напрегнатата обстановка се допълни и от земетресение 4,8 по Рихтер между Крит и Санторини. Няма жертви и пострадали хора. Наш сънародник съобщи, че на остров Самотраки продължава да има блокирани туристи, предаде БНР.

Силният вятър прекъсна част от фериботните връзки. За пореден ден остров Самотраки остана без ферибот. Гневни и в безизхоздица са хилядите туристи, които чакат да отпътуват от острова.

Днес един ферибот не успя да акостира поради морско вълнение. В последствие корабът се повреди и остави остров Самотраки без връзка. Общината настани чакащите туристи в къмпинг и общински сгради. Хората спят дори на палатки или в колите си на пристанището.

Очаква се помощ от министерството на флота, има опасност и утре да не се осигури превоз, както от Самотраки, така и за пристигащите туристи, които чакат в Александруполис.

Междувременно, мащабният пожар в близост до Атина е потушен. В последните часове има нови огнища на остров Кефалоня, на остров Крит, в горска местност до Александруполис и в област Месения. Засега тези огнища не заплашват да достигнат до населени места и туристически райони, но ситуацията остава усложнена.

The post Хиляди туристи продължават да са блокирани на гръцкия остров Самотраки appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!