BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Сандански живакът скочи до 39 градуса

39 градуса е максималната температура за днес, измерена в метеорологичната станция към НИМХ в Сандански. В област Благоевград е обявен оранжев код за опасно горещо време.

Шестима пациенти с топлинен колапс и хипертонични кризи са потърсили помощ във филиалите на спешна помощ в Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

17 лекарски екипа и линейки са в постоянна готовност да реагират при спешни повиквания.

От областната инспекция по труда заявиха за „Хоризонт“, че се извършват засилени проверки на рисковите работни места на открито, най- вече по строителните обекти, откритите заведения и шивашките предприятия. Следи се дали работодателите са осигурили предпазни средства за работа при високи температури, прохладни помещения, повече и по-дълги почивки, както и течности за работниците.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че няма да въвеждат забрана за движение на тежкотоварните камиони, въпреки, че температурата на асфалта е над 70 градуса.

Днес температурите надвишиха 40 градуса в Босна и Херцеговина и Хърватия – най-високите до момента за региона това лято. Според метеоролозите температурите ще паднат в края на тази седмица, очакват се и гръмотевични бури на целия Балкански полуостров.

The post В Сандански живакът скочи до 39 градуса appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!