BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С моноспектакъл на открито възраждат театралният живот в Благоевград

С моноспектакъл на открито, по разкази на Елин Пелин, се възражда театралният живот в Благоевград след паузата, направена по време на извънредното положение в страната. Първото представление в областния град е на Драматичен театър “Проф. Енчо Халачев” и ще се играе на 30 юни, каза за БТА неговият директор Бранимир Митов. При спазване на противоепидемичните мерки, с разстояние между зрителите и под открито небе, пред публиката ще бъде представен “Водовъртеж от противоречия”.Това е само едно от замислените културни прояви в Благоевград. Предвидени са и концерти, в които ще вземат участие различни артисти.

Бранимир Митов е подел и инициатива да осигури безвъзмездно озвучаване и осветление на всички свободни артисти от областта, с което да подпомогне възобновяването на културния живот. “Мисля, че ще направим една стройна програма, за да може през цялото лято да се случва по нещо в града, надявам се и други колеги от областта да откликнат”, сподели още Митов.

Според него в цялата негативна ситуация, свързана със спирането на работа на артистите по време на извънредното положение, има и нещо много ценно – това, че представленията са излезли от залите.

С външните събития тази година театрите ще работят без почивка през летните месеци, а за публиката ще има повече културни мероприятия, посочи директорът на театър “Проф. Енчо Халачев”.

The post С моноспектакъл на открито възраждат театралният живот в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!