BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С кръгла маса отбелязаха 30-годишния юбилей на специалност „Психология“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Кръгла маса „30 години специалност „Психология“ се проведе днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Форумът е част от събитията, посветени на 45-годишнината от създаването на университета и 30-годишнината на специалността.

Събитието бе открито от декана на Философския факултет проф. д-р Борис Манов.

„Специалност „Психология“ заема централно място във факултета, а и до голяма в университета. Вие сте гръбнака на Философския факултет. Ние от деканското ръководство оценяваме вашето място и смятаме, че от дейността ви зависи как ще се развива факултетът в бъдеще“, каза проф. Манов.

„Със своята дейност вие доказахте, че сте сериозни преподаватели и изследователи и че развивате специалност „Психология“ в образователен, научноизследователски и публикационен план“, каза още проф. Манов.  Той подчерта, че списание „Психологическа мисъл“ е едно от трите списания на Югозападния университет „Неофит Рилски“, което е индексирано в световната база данни Scopus и отбеляза, че това е изключително постижение и повод за гордост.

Приветствие към студентите, преподавателите и гостите на форума отправи ръководителят на катедра „Психология“ проф. д.пс.н. Людмил Кръстев. Той благодари на преподавателите за усърдната им работа и им пожела много лични и професионални успехи. Проф. Кръстев изказа благодарност към ректорското и деканското ръководство за подкрепата и помощта, която оказват за развитието на катедрата и специалността.

В рамите на кръглата маса доц. д-р Стоил Мавродиев представи презентация, която проследява историческото развитие на катедра „Психология“ и специалност „Психология“. Той отбеляза, че първият випуск на специалността е приет през учебната 1991/1992 г. и очерта четирите етапа на развие, през които преминава катедрата.

По повод 30-годишнината на специалност „Психология“ са получени поздравителни адреси от проф. д-р Йоланда Зографова – директор на Института за изследване на населението и човека към БАН, главен комисар Ивайло Йорданов –  Главен директор на главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Министерство на правосъдието, проф. д.пс.н Людмил Георгиев –ръководител на катедра „Социална, организационна, клинична и педагогическа психология“, СУ „Св. Климент Охридски“, проф. д.пс.н. Петър Николов – почетен професор на ЮЗУ „Неофит Рилски“, проф. д. пс. н. Любомир Ст. Георгиев – почетен член на Съюза на учените в България и член на ръководството на СУБ, Тодор Тодоров – управител на „Асес“ ЕООД и др.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!