BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предизборно кмет на ГЕРБ прие Делян Пеевски в кабинета си

 

© Пресцентър на ДПС

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се е срещнал днес със санкционирания от САЩ по закона „Магнитски“ бизнесмен и кандидат за депутат от ДПС Делян Пеевски, за който разследването „Досиетата „Пандора“ установи три недекларирани офшорни фирми. За срещата в кабинета на кмета, в която са участвали още партийният председател Мустафа Карадайъ и членът на ръководството на ДПС Камен Костадинов и издигнатият от ДПС кмет на Белица Радослав Ревански, съобщи пресцентъра на движението.

Даниел Панов е кмет на Велико Търново от ГЕРБ трети мандат, както и областен координатор на партията. Той е и председател на Националното сдружение на общините в Република България.

Делян Пеевски, който бе депутат четири мандата, но не участваше в парламентарните избори през пролетта и лятото, изненадващо поведе кандидат-депутатската листа на ДПС за 14 ноември във Велико Търново, където на 11 юли движението загуби депутатския си мандат. Той е и водач на листата в Благоевград, откъдето се е кандидатирал и преди.

В съобщението не се посочва поводът за срещата. На една от снимките се вижда, че разговора между участниците в нея тече с усмивки.

От съобщенията на пресцентъра на ДПС се вижда, че във вторник Делян Пеевски се е срещал с кмета на Свищов Генчо Генчев, който на изборите през 2019 г. е подкрепен едновременно от ГЕРБ, БСП, както и местните структури на ДПС и ВМРО. Според информацията на срещата Пеевски е казал, че общините трябва да съдействат на бизнеса, за да се създават работни места и да се задържат хората в региона, а кметът е поискал финансиране за извеждане на тежкия трафик от Свищов към бъдещия скоростен път Русе-Велико Търново. След това Пеевски се е срещнал с ръководството и служителите на местния месокомбинат.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!