BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старото сметище в Перник пламна, това в Свищов – за пореден път

50074972_403

В гасенето на пожара са се включили два екипа на пожарната и водоноска от общината.

Пожар избухна на старото сметище в Перник. Пламъците са лумнали около 14 часа, предава БНР. Огънят е бил съпроводен с пукот, за който се предполага, че е от възпламенени опаковки от дезодоранти и бутилки от монтажна пяна. В гасенето на пожара са се включили два екипа на пожарната и водоноска от общината. Пожарът е обхванал площ от около 200 кв. метра. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите, огънят е локализиран и пламъците не са достигнали до боровите насаждения. Причината за пожара не е установена. Той е почти угасен, но екип на пожарната ще остане на място до окончателното му потушаване.

Продължава борбата с горящото сметище в Свищов. Днес то се възпламени за трети път. Мобилизирани са хора и техника от 5 общини, за да овладеят бедствената ситуация. Предстои депото за отпадъци спешно да бъде засипано с десетки тонове пръст.

Екипи на пожарна безопасност се борят с огъня.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!