BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

/СНИМКИ/ Горски пожар в Огражден планина, огънят вече е овладян

IMG-72e5fe4aba80230652e4a32a4523c87c-V

Над 100 служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие по поречието на Струма, със специализирани противопожарни автомобили, участваха в потушаването на голям пожар в Огражден планина. От пресцентъра на предприятието уточняват, че пожарът  между селата Чуричене и Долна Рибница, в района на „ДГС Първомай”, е възникнал в следобедните часове на 30 август. Мобилизираните на място горски служители, съвместно с екипи на пожарната служба, успяват да овладеят стихията, но заради силния вятър и високите температури огънят отново се разгаря.

IMG-50b5f61db830503fc6bd3a0d204f24ed-V

По първоначална информация приблизително 60 дка иглолистна борова гора и 600 дка площи с дъб, келяв габър, тревна растителност и храсти са изгорели в огнената стихия. Екипи на ЮЗДП остават на място, за да наблюдават пожарът да не се възобнови отново.

IMG-a78b9a1b2f227d4d0a9841a7baab3b7b-V

Ръководството на ЮЗДП благодари на доброволците и на кметовете на община Петрич и близките села за съдействието при потушаване на пожара. В екстремална ситуация на високи температури и вятър рискът от запалвания е изключително голям. За пореден път призоваваме гражданите за повишено внимание при боравене с огън в близост до горски територии.

Снимки: ЮЗДП

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!