BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев: ДАНС са си затваряли очите за огромни нарушения и корупционни скандали

Виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии, заяви той

С указ президентът Румен Радев назначи за председател на ДАНС Пламен Тончев. Появиха се обаче съмнения, че той няма необходимата квалификация за този пост.

„Указът съм го подписал в България. Това кога излиза информация, че е подписан е друг въпрос“, каза в Рим държавният глава, допълвайки, че новото ръководство на ДАНС ще докаже своите качества с работа.

„Виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес. Затова стигнахме дотук и нямаме никакви резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта“, заяви държавният глава.

Както самите те признават, години наред чужди шпиони действат в България. Това е затваряне на очите за огромни нарушения, за огромни корупционни скандали без никакви действия“, каза той

На въпрос дали му е докладвано, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков няма достъп до класифицирана информация той заяви, че не му е докладвано подобно нещо.

„По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация“, уточни Радев.

Относно появилата се информация, че Португалия е предложила историци от ЕС да участват в българо-македонска смесена комисия с преценка за решаване на споровете между двете страни Румен Радев заяви, че нямаме нужда от никакви посредници.

„Никой не познава нашата история по-добре от нас“, категоричен бе той.

 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!