BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предай доброто нататък! Дарител преведе необходимите средства за увеличител за четене на 8-годишния Александър

Родителите преотстъпиха събраната сума от благотворителния футболен турнир „За купата на Община Благоевград“ на друго дете в нужда

Семейството на 8-годишния Александър дари събраните средства от благотворителния футболен турнир „За купата  на Община Благоевград“ на друго дете в нужда. Решението е взето от родителите, след като по обявената сметка, от дарител, пожелал анонимност, е постъпила сумата за закупуване на увеличител за четене, необходим на възпитаника на XI ОУ „Христо Ботев – Благоевград.

Събраните средства от турнира са преотстъпени на 12-годишната Габриела, която има генетично заболяване Ахондроплазия, изразяващо се в изоставане на растежа на крайниците.

Кутията за дарения от благотворителния футболен турнир „За купата на Община Благоевград“ бе отворена днес пред кмета Илко Стоянов от капитана на отбор „Перспектива“, гр. Кюстендил, който спечели първо място в благотворителната спортна инициатива. Събраната сума от кутията за дарения за Александър е 1564,90 и бе връчена от кмета Стоянов на майката на Габи.

Преди това, кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна и със семейството на малкия Александър, Славчо Иванов, председател на аматьорска лига по минифутбол SPS, класният ръководител на Александър, г-жа Надя Бачева и капитаните на отборите победители.

The post Предай доброто нататък! Дарител преведе необходимите средства за увеличител за четене на 8-годишния Александър appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!