BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превантивни мерки в Петричко срещу чумата по свинете

Започва актуализирането на списъците за броя на свинете в личните стопанства на жители на община Петрич. Препоръката е на Общинската епизоотична комисия в Петрич и е част от превантивните мерки за недопускане заболеваемост на животните от Африканска чума.

В тази връзка собствениците на свине в община Петрич трябва да предоставят задължително информация за отглежданите животни. Стопаните от селата следва да подадат данните на кметовете по места, а тези, които отглеждат свине в град Петрич да предоставят информация на място в сградата на Общината и на тел. 0745/ 69 107.

Превантивна мярка за недопускане на огнище и разпространение на заболяването Африканска чума по свинете е доброволното клане на животните, което позволява консумация на месото. При регистриране на огнище се налага мярка за принудително умъртвяване и загробване на животните. Министерство на земеделието и горите ще подпомогне финансово всички стопани, които изпълнят предписанията.

Подобни превантивни действия бяха предприети и изпълнени вече в други райони на страната.

The post Превантивни мерки в Петричко срещу чумата по свинете appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!