BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

План Б на покушението срещу Гешев: Ударната вълна от взрива да прати автомобила му в дерето

БГНЕС

В момента на опита за атентат срещу главния прокурор той не е пътувал със семейството си, както се твърдеше първоначално, информира NOVA.

Взривът е бил така насочен, че ако бронировката на колата издържи, ударната вълна да измести автомобила няколко метра встрани и той да падне в дерето.

По данни от службите не повече от петима души у нас могат да изработят такова взривно устройство. Човекът, който физически го е активирал обаче, е избързал и това е причината опитът за атентат да не вземе жертви.

Версията, че бомбата е детонирана чрез дрон експерти определят като „малко вероятна“, защото  се взривява в точно определен момент, а извършителят трябва да има ясна видимост към мишената.

На мястото, където бе извършен опита за покушение, е правен атентат и срещу Константин Димитров-Косьо Самоковеца през 2003 г.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!