BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опашката на “Кулата” се стопи до около 6 км

След натоварената сутрин и огромните опашки от над 10 километра, ситуацията на граничния пункт “Кулата-Промахон” започна да се нормализира през обедните часове, съобщава БНТ.

Към този момент колоната се е стопила на около 6 км. Причината – пътуващите към плажовете в южната ни съседка са само българи и румънци, защото за туристите от Сърбия има забрана за влизане до 15 юли заради повишения брой на заразени с коронавируса в северозападната ни съседка.

Сръбски летовници, останали от сутринта в колоната, коментираха, че не разбират защо не ги допускат, след като са си набавили всички нужни документи.

Румънски туристи пък се оплакаха пред камерата на БНТ, че за четири часа са изминали едва 4 километра, а отиват в Гърция, за да харчат пари там, а не да ги държат по границите.

Припомняме ви, че ГКПП “Кулата” остана единственият граничен пункт, през който родните туристите могат да влизат в съседна Гърция.

На ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград не се пропускат туристи. Пропускат се само тези, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция.

На пунктовете Илинден и Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

The post Опашката на “Кулата” се стопи до около 6 км appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!