BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Втората инстанция намали присъдата на Иванчева от 20 на 8 години затвор

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева е осъдена на 8 години затвор за поискан и получен подкуп.

Това реши на Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), като изцяло отмени присъдата на първата инстанция, на която Иванчева беше осъдена на 20 години затвор.

Според апелативните съдии Георги Ушев-председател на съда и на състав, Мариета Неделчева-докладчик и Стоян Тонев, Иванчева е поискала 250 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъдат придвижени преписките му в общината, после е намалила исканата сума на 187 000 евро, а на 17 април е приела първата част от парите – белязаните 70 000 евро, които бяха открити в колата ѝ.

Подсъдимите с нея като съучастници Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също бяха признати за виновни, като Петрова беше осъдена на 7 години затвор, а Дюлгеров – на 6 години.

Според АСНС няма доказателства за поискани от Иванчева 500 000 евро, като съдът я оправда и за това, че подкупът е в особено големи размери, а случаят е особено тежък.

Бившата кметица е осъдена да плати и глоба от 15 000 лева и няма право на заема ръководна и държавна длъжност за 10 години.

От присъдата, която не е окончателна, се приспада и времето, през което подсъдимите са били в ареста.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!