BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Рила ще стопанисва 7 км от пътя Рилски манастир – Кирилова поляна

Правителството обяви за публична общинска собственост участък от републикански път III-107 Рилски манастир – Кирилова поляна. Участъкът е с дължина 7 км и е на територията на община Рила. Промяната се извършва по предложение на общината. Пътният участък е единствената транспортна връзка до архитектурни, исторически и художествени комплекси от национално значение.

По този начин община Рила ще има по-голяма самостоятелност в решенията за подобряване достъпа на населението, работещите в туристическите обекти лица, както и на туристите, тъй като администрацията ще може да кандидатства по програми на Европейския съюз за осигуряване на средства за възстановяване на технико- експлоатационното състояние на пътния участък.

С решението се променя и списъка на републиканските пътища, като наименованието на републикански път III-107 се променя на „(о.п. Дупница – о.п. Благоевград) – Кочериново – Рила – Рилски манастир“.

The post Община Рила ще стопанисва 7 км от пътя Рилски манастир – Кирилова поляна appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!