BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ноемврийското затопляне продължава

Днес ще е слънчево време с разкъсана висока облачност. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина в часовете преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още. Преобладаващите минимални температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните ще са от 18-19 в местата с по-трайни мъгли до 25-26 в районите чувствителни на южен вятър, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца – ще се повишава и към края на деня ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До около обяд главно в южните райони ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 18-22 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, с който ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21, на 2000 метра – около 14 градуса.

В събота от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина от ноември – максималните ще са между 15 и 20 градуса. Облачността ще се увеличи, само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя вероятността за валежи е малка, облачността ще е по-често значителна, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от юг.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!