BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Александър Мацурев: Като народен представител ще работя за по-добри доходи на хората и бизнеса

Като народен представител ще работя за сигурност, повишаване на доходите и подпомагане на хората и бизнеса в Благоевградска област за излизане от кризата, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Александър Мацурев.

Той очерта и приоритетите му, ако бъде избран в новия парламент:

Ето част от социалните ангажименти, които поемаме към гражданите на Република България от коалиция ГЕРБ- СДС. Доказали сме, че изпълняваме обещаното:

Минималната работна заплата от 1000 лв. и средна от 2000 лв.

Запазване на настоящия данъчен модел.

Актуализация на пенсиите на всяка година, така че средната пенсия да достигне 750 лв.

Стратегия за развитие на човешките ресурси в социалната сфера. Кариерното развитие и по-доброто заплащане на социалните работници и служителите в услугите.

По-целенасочена и ефективна подкрепа за хората с увреждания.

Създаване на програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60 процента от осигурителния им доход за 1г.

Регламентиране на дистанционната работа и гъвкавите форми на труд в нов Кодекс на труда.

1,6 млн. души да бъдат обучени на дигитални умения.

Да идентифицираме и валидираме уменията на 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят, за да бъдат включени пълноценно в пазара на труда.

3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната работна заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!