BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наказват четирима полицаи след среднощния купон край Сандански

Има нарушение на противоепидемичните мерки по време на среднощното полицейско парти край Сандански и ще има наказани. Това завиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.Общо четирима униформени ще бъдат глобени. Заедно с тях ще бъдат санкционирани и всички гости на тържеството – в това число и формалният домакин, който е горски служител, съобщава бТВ.

„На младия татко първо бих му пожелал да му е жива и здрава рожбата. Предвид ситуацията, ще му бъде потърсена отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки и етичния кодекс, защото въпреки повода за празненство, не трябва да забравяме каква е ситуацията. Той е помощник-лесничей“, уточни инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

Партито с участие на полицаи става публично, след като в разгара на купона един от служителите на реда решава да излъчва на живо във „Фейсбук“. Поздравите за младия татко валят, а на сутринта става ясно, че ще има и глобени.

„Дали са петима, двама, трима или четирима – това е нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани. Собственикът на обекта ще се санкционира като юридическо лице, а на другите участници, персонално, ще бъдат съставени също актове“, обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград.

Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв., а участниците в купона ще бъдат глобени между 300 и 1000 лв. Сред глобените ще е и горският служител, формален домакин на тържеството.

Здравните инспектори и полицаите, изпратени на проверка, завариха заключен обект. Текат разпити, за да се идентифицират всички участници в купона.

The post Наказват четирима полицаи след среднощния купон край Сандански appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!