BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алпийци участват в подготовката на състезанията от Световната купа по ски в Банско

Тридесет военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк съвместно с екипа на Българската федерация по ски (БФС) ще участват до 12 март в подготовката на трасето и провеждането на състезанията от Световната купа по ски за мъже и в Световния ски шампионат за младежи и девойки до 21 години в курортен комплекс Банско.

Състезанията ще се проведат на 27 и 28 февруари – гигантски слалом мъже и от 1 до 10 март – ски шампионат за младежи и девойки до 21 години при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. На военнослужещите вече са направени PCR тестове за COVID-19 като резултатите на всички са отрицателни.

В изпълнение на подписан меморандум между Сухопътните войски и БФС сътрудничеството със смолянските алпийци продължава вече 9 години. До сега са проведени съвместно пет Световни купи по ски и сноуборд в Банско и три Европейски купи в Боровец и Пампорово. Федерацията осигурява инструктори за провеждане на занятия по специализирана ски подготовка с военнослужещите, което повишава тяхната подготовка, и безвъзмездно дарява ски, ски оборудване и ски екипировка.

Досега БФС са обучили и лицензирали 9 ски инструктора и 33 ски съдии от 101-ви алпийски полк, които притежават отлична теоретична и практическа подготовка.

Участието в мероприятията от световния ски календар е практика за военнослужещи от армиите на страните-членки на НАТО и Европейския съюз и повишава тяхната подготовка, както и способностите им за изпълнение на специфични задачи при тежки метеорологични условия и голяма надморска височина.

The post Алпийци участват в подготовката на състезанията от Световната купа по ски в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!