BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лошото време продължава: Значителни валежи в Югозападна България

Значителни валежи в Югозападна България. Най-голямо е измереното до 9 часа тази сутрин количество на Боровец – почти 30 литра на кв. метър. В източната половина от страната валежите вече спряха, а облачността ще продължи да намалява, в много райони до слънчево време. В западните райони ще продължи да вали и в следобедните часове, но валежите ще отслабват. Ще остане ветровито и хладно за сезона, с максимални температури между 12° и 17°.

През нощта над източната половина от страната ще остане безоблачно в западните райони на отделни места ще продължи да превалява. Минималните температури утре ще бъдат между 3 и 11 градуса, в София около 6°, а максималните между 14° и 19°.

Повече облаци и превалявания ще има преди обяд в Западна България, но в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен, в Югоизточна България – североизточен вятър. В планините и утре ще остане предимно облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 метра – от сняг.

След обяд валежите ще отслабват и спират, но ще остане ветровито, с умерен югоизточен, по високите части – югозападен вятър.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с вероятност за изолирани превалявания, главно в следобедните часове. Ще остане ветровито, но максималните температури ще продължат бавно да се повишават.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!