BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кукерският фестивал в Благоевград се отлага заради зачестилите случаи на Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата

На проведена среща днес между кмета Илко Стоянов и представители на кукерските групи от Благоевград бе взето решение фестивалът, насрочен за 9 януари да бъде отложен. Причината е високият ръст на заболели от Ковид-19 през последните дни.  Кметът Стоянов и всички представители на кукерските групи стигнаха до съвместното решение да бъде избрана нова дата. Тя все още не е ясна, но до края на месец януари ще бъде проведена допълнителна работна среща за фиксиране на дата за провеждането на фестивала. 

Предложението на кмета Илко Стоянов е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаването на традиционен фестивал, който да се съчетае с празника Сирни Заговезни. Той допълни още, че идеята му е да бъдат поканени кукери от цялата област.

По време на срещата всеки заинтересован имаше възможността да изкаже своите виждания за по-доброто и интересно провеждане на фестивала и да изложи мотивите си за изместването на Кукерски фестивал 2022 година.

The post Кукерският фестивал в Благоевград се отлага заради зачестилите случаи на Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!