BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иззеха над 4.5 тона фалшиво кафе с логото на известна марка

Специализираната операция на служители от Икономическа полиция – ГДНП и колегите им от СДВР и ОДМВР – Благоевград, Бургас, В. Търново, Добрич, Кърджали и Пловдив е проведена вчера. Действията на криминалистите са осъществени под надзора на прокуратурата.

Целта на полицейските действия е била пресичане на предлагането и разпространението в търговската мрежа в страната на продукти с поставени имитиращи елементи и знаци на известна търговска марка. В рамките на операцията са проверени над 56 обекта – складове и магазини. Намерени и иззети са над 15 000 опаковки от различни видове и грамажи кафе.

При претърсвания в склад в Добрич са открити и иззети 520.5 кг кафе -1738 пакета със смляно кафе в разфасовки от 250 грама и още 87 пакета кафе на зърна в разфасовки по 1 кг. Установено е търговското дружество, което стопанисва склада, откъдето е иззета стоката.

При претърсвания в три обекта в Петрич са открити още 191 кг кафе на пакети. Всички те са били имитиращи продукти на известна световна марка, а общото количество на иззетата стока е 4.650 тона.

Образувани са 7 досъдебни производства за престъпления по чл. 172б от НК. Действията по разследванията продължават под ръководството на прокуратурата.

The post Иззеха над 4.5 тона фалшиво кафе с логото на известна марка appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!