BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА НИКОЛОВА УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ОБНОВЕНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА «РАДОСТ» В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 

Официално откриване на обект Детска градина „Радост“ гр.Гоце Делчев се проведе днес. Детската градина е включена в проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., спечелен от община Гоце Делчев.

На тържественото откриване на напълно обновеното детско заведение присъства заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководството на община Гоце Делчев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители.

Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Обновени бяха всички инсталации на сградата. Доставено бе ново оборудване и обзавеждане за всички помещения.

„В резултат на партньорството, което имаме с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в последните години в община Гоце Делчев се реализираха много проекти. Сред тях са цялостното обновяване на Западния квартал, по образователната инфраструктура, освен Детска градина «Радост» са включени също Детска градина «Калинка» и Второ ОУ, което е пред завършване до края на месеца. Споменавам част от проектите, за да изкажа своето уважение и благодарност към заместник-министър Николова, с която работим от доста години“, каза в своето привествие кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той допълни също, че в конкретния случай не става въпрос за обновена, а за нова Детска градина, защото от откриването й през 1967 г. до момента в ДГ «Радост» са правени само козметични ремчонти.

Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова също изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените усилия от страна на местната власт и изпълнителите. «Досега успешно си партнираме с община Гоце Делчев. Тя е наш бенефициент от първия програмен период с проекти за над 30 милиона лева. Към настоящия момент изпълняваме съвместно проекти за над 12 милиона лева. Предстои ни да обновяваме многофамилни жилищни сгради, да откриваме и нови социални услуги до края на този програмен период. От тук нататък да си пожелаем все така успешно развитие на територията на града и общината», заяви заместник-министър Николова.

В знак на уважение тя получи от кмета на община Гоце Делчев почетния знак на града и книга, посветена на патрона на града.

След това заместник – министър Деница Николова, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, прерязаха лентата и официално откриха новата придобивка.

Проектът „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината по ИПГВР 2014-2020г., която е на обща стойност от 19 070 867,83 лв.

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!