BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дубайският беглец приватизира БСП

Подводница на Божков и сред кандидатите за лидер на партията

След като прокуратурата разпространи записи на разговор на беглеца в Дубай Васил Божков с депутата от левицата Александър Паунов, последният бе изхвърлен от парламентарната група на БСП. Дали обаче само Паунов е свързан с Божков в соцпартията ?

Близостта на Калоян Паргов с Александър Паунов е легендарно известна в редовете на социалистите от Софийската организация. След телефонните разговори между Божков и Александър Паунов, последният отпадна от голямата игра. Но новоизбрания стар лидер на БСП – София, мина между капките в този скандал. Така най-силния коз на Черепа в червените редици остава да функционира и дори повече, вероятно ще се хвърли в надпреварата за лидер на БСП.

Паргов и Паунов на митинг и с боксьора Кубрат Пулев.

Освен топлите връзки на Паргов с комуниста Паунов, за контактите му с Васил Божков говори и посредничеството му за срещата между Мая Манолова и Дубайския беглец, около предизборната кампания в София.

Breaking.bg, припомня и факта, че именно Паргов издигна кандидатурата на Манолова за кмет на София.

Връзката между Божков и Мая Манолова бе удостоверена със снимки от посещения на „Кюстендилската мадона“, в офиса на Черепа и по-късно потвърдена от самата нея.

Манолова, заснета на гости у Божков.

Но и този път сякаш Калоян Паргов излезе сух от водата и в тази ситуация, и никой не попита дали има и поддържа, и в момента контакт с Черепа. „Задкулисният екип позициониран извън и вътре в БСП, явно цели да я приватизира в полза на Божков“ – коментират членове на Софийската организация.

Шефът на столичните социалисти играе и активна роля в антиправителствените протести, и често засичан в близост до неуспялата кандидат-кметица на столицата, което показва, че въпреки загубата на изборите в столицата, връзката между двамата е активна и в момента.

Изборите в БСП за председател, все повече ухаят на парфюм „Дубайско менте“.

А когато изборът е пряк, тогава парите лесно ще решат резултата. Така на практика вратата е напълно отворена за финансовият интерес, на когото и да било. Хазартният бос, укриващ се в Дубай, не би пропуснал такава възможност.

Странна е и една друга комбинация, в която се появява напоследък Паргов.

Взаимодействието му с Кирил Добрев, е нещо ново според партийните членове. Всеизвестна тайна е, че досегашния заместник на Нинова, превърнал се от скоро в неин противник е доста свързан с друга митична фигура – Делян Пеевски.

Паргов с Кирил Добрев

Добрев неведнъж е бил гост на рождените дни на мастития олигарх, а и както се знае Кире не подбира средства, когато става дума за финансов келепир. В поредица от разследвания на Breaking.bg, ви разказахме за всички, бизнес обвързаности и интереси свързани с енергетика и горива на „Бригадира“ от Гоце Делчев, известен като Кире Милионера.

„Явно съдружието на Паргов и Добрев има задача да балансира в бъдеще много интереси в БСП“ – споделят запознати със ситуацията в партията.

Вероятно „новото“ БСП, което ще се предложи от тази „Дубайска Бригада“, ще трябва да се задоволи с ролята на парламентарен въжеиграч, балансиращ между интереса на Божков и Пеевски.

Въпреки, че на този етап Калоян Паргов, не е заявил своята кандидатура за председател, вероятно това ще се случи на по-късен етап. Паргов готви своя удар за конгреса след като се провали напълно прекия избор. Именно това е и целта на „Дубайската бригада“, вършееща в нивата на столетницата.

Всеки един от тези кандидати за властта в БСП до този момент играеше сам срещу Нинова. Сега върви прегрупиране и обединяване на ресурс за финалната права и дори Нинова не би могла да издържи на подобно финансово и организационно „цунами“, което ще я удари през септември.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!