BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живакът скача до 20 градуса през новата седмица

През нощта над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър и в повечето райони минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, само в котловините, защитени от вятъра – около 0°.

За понеделник е обявен жълт код за силен вятър в цялата страна. През страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито, преди обяд в Северна България, а след обяд и в Южна северозападният вятър ще е силен до бурен, на места с пориви до 25 м/с..Облачността ще e променлива, без съществени валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°.

През нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде слънчево, по-късно ще се появи висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър.

В сряда ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна. Вятърът ще остане от югозапад, след обяд в източната половина от страната ще се усили. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса и на отделни места ще достигат до 20°.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се вплътни и в четвъртък ще бъде предимно облачно. От запад на изток ще има валежи, предимно от дъжд, в планините – от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще нахлуе относително студен въздух. След обяд и през нощта срещу петък от югозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва.

В петък сутринта все още на отделни места в източните райони е възможно да превалява слабо, но и там валежите бързо ще спрат, облачността навсякъде ще намалее. Вятърът постепенно ще отслабне.

The post Живакът скача до 20 градуса през новата седмица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!