BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Гърдев: Положението на българската армия е трагично, а имахме най-силната армия на Балканите

„Положението на българската армия е трагично“. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ експертът по международна сигурност и председател на Комисията по външна политика в 45-ото Народно събрание Димитър Гърдев:

 

„Нагледал съм се в Народното събрание на партии, които заявяват, че нямаме нужда от модернизация на армията, както и на правителства, които режеха от тези бюджети. България имаше най-силната армия на Балканите – 2300 танка, над 180 самолета. Всичките тези неща бяха разпродадени на световните пазари с идеята тези пари да се вкарат в обновяването на българската армия и да се достигнат стандартите на НАТО. Къде отидоха тези средства? Това е 30-годишен грабеж„.

Експертът по международна сигурност коментира военната помощ, която другите държави от НАТО изпращат в Украйна:

Германия изпраща тежко въоръжение – такова, каквото има в складовете си още от времето на ГДР. Тя притежава огромно количество от такива оръжия. Франция пък е производител на такова оръжие“.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!