BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Васил Божков атакува в съда черния списък на правителството

Снимка: БГНЕС

Партията на Васил Божков „Българско лято“ е атакувала пред Върховния административен съд решението на правителството от миналия петък да състави черен списък  на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи на министерството на финансите на САЩ.

„Днес „Българско лято“ внесе жалба във ВАС. Основанието е съставянето на „черни списъци“ от служебното правителство под диктовката на чужда държава. Решението на Министерски съвет е без прецедент в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди „началници“ (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права на българските граждани, установени с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Хартата на основните права на ЕС и множество български закони“, обяви Божков във Фейсбук.

„Българско лято“ попада под ударите на американските санкциите заради Божков. Партията е в списъка на САЩ с фирмите около Божков, Делян Пеевски и третия санкциониран за корупция – Илко Желязков, зам.-председател на бюрото за контрол на СРС.

Според деловодните регистри във ВАС на 7 юни наистина е постъпила жалба от партията на Божков срещу решението на кабинета от 4 юни. Тя е регистрирана и е насочена към началника на кабинета на председателя на съда.

 

 

Източник: Сега

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!