BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българите от благоевградска област почетоха 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев

Българите от благоевградска област почетоха 150-ата годишнина от рождението на Гоце ДелчевЧестванията в Благоевград бяха придружени от премиера Кирил Петков

Гоце Делчев е бил роден в османската империя  както знаем в архивите на османската империя в графа население няма записано македонско население, а се описва за българско, сръбско, гръцко и арменско население като брой жители.

Спогодбата „МолловКафандарис“ между България и Гърция, която е одобрена от ООН  се споменава за Български имоти, а не за македонски имоти.

Македонският народ е рожба на Георги Димитров и бащата на народите Йосиф Сталин.

Населението в географска област Македония са се наричали македонци тъй като са имали предвид, че са от географското понятие на територията Македония, а не че са друг народ.

Този факт се доказва и с това, че са бягали в царство България, а не в кралство Сърбия.

В днешно време Йосип Тито е промил мозъците на по-голямата част от населението на РСМ, който се наричат македонци.

В Северна Македония по-голяма част от внуците и пра внуците с българско самосъзнание въпреки репресиите, които са прилагани над тях.

Нашити деди са живели в Македония едните са били за автономия към Царство България, а другите за Федерация – федералисти, което значи, че самосъзнанието не се приравняват едно към едно към Българите от Добруджа или Мизия присъединяват се към България като Майка България като тяхна родина, но под наименованието македонци.

Затова са се делили на Федералисти и Върховисти. Върховистите са били за автономия на Македония и Одринска Тракия в рамките на османската империя Борис Сарафов, Трайко  Китанчев и Стоян Михайловски са били за автономия на Македония и Одринска Тракия.

А Федералистите са били за федерация, но тя просъществува едва 5 години – от 1920 до 1925 година. Федералистите са имали свой вестник .

В своите спомени бившият министър-председател на Народна Република България Антон Югов споменава за това разделение  в средите на македонците.

Голяма част от македонските федералисти през 1925 година се присъединяват към нелегалната БКП – видни дейци на БКП с корени от географската част Македония Атон Югов министър-председател на Народна Република България. Георги Трайков – председател на Народното Събрание  президент, Владимир Поптомов – министър на външните работи на НРБ Христо Калайджиев – член на централният комитет на БКП той е и  председател на македонските културни просветни дружества.

Както и редактор и учредител на вестник Работническо дело през 1927 година и други.

Не трябва да забравяме, че елитът на Българският народ по времето на Османската империя по голямата част са били родени в Македония.

Като Трайко Китанчев – поет, Григор Парличев, Райко Женжифов, Димитър Миладинов, Константин Миладинов , Константин Станишев, Никола Делииванов, и много други културни и просветни дейци и деятели, които са допринесли за Възраждането на Република България.

Дълбоко в самосъзнанието си те са българи, но все пак са искали да се отличават българите от Мизия и Добруджа и заради това са се наричали македонци и са искали или автономия, или федерация. В момента само България, Ейре и Ирландия, Северна и Южна Корея са две държава с един народ.

Като бе ГДР и ГФР сливането така отново Северна и Южна Корея ще се слеят, Ирландия също най-вероятно, такова ще е бъдещето и на България!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!