BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бориславова: Има атаки срещу действия на правителството – знак, че сме на пръв път

„Има атаки срещу действията на правителството, което ние възприемаме като индикатор, че сме на пръв път”. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова преди да влезе на разпит в Прокуратурата.

„Не нося огромна папка с документи, а един списък, тъй като едва ли информацията е по-различна от това, което премиерът е предоставил. В списъка има имена на хора, за които са изнесени данни в медийното пространство. Не сме добавяли никакви твърдения, доказателства или факти. Нека Прокуратурата да бъде органът, който въз основа на тези данни извърши надлежните действията”, каза тя.

„Дадени са различни медийни публикации, които са достъпни за всички нас. Не искам да влизам в режим на изброяване на имена, за да не става това повод за упреци, че правителството се меси в работата на Прокуратурата“, добави шефът на кабинета.

Запитана за срещата с главния прокурор Иван Гешев в МС, тя коментира: „Разговорът в петък не протече под формата на разпит от страна на главния прокурор. Въпроси към нас нямаше. Имаше изразяване на позиция срещу закриването на Специализирания наказателен съд и Прокуратура, за което знаете, че правителството има решение и вече е качен законопроект за обсъждане. Имаше дискусия, всички участвахме”.

 

 

 

 

 

 

Източник: Нова тв

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!