BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ангел Джамбазки в Мелник: Смисълът на местните избори е да се помага на хората

 

 

 

 

received_504213443725339

Смисълът на местните избори е да се помага на хората“, заяви днес пред участниците в традиционната годишна конференция на ВМРО в град Мелник евродепутатът Ангел Джамбазки.

Пред присъстващите близо 200 младежи от цялата страна той подчерта, че  предстоят важни местни избори. „Сега трябва да препокрием резултатите от евроизборите. Сега трябва да се фокусираме и да направим, така че да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. В българското политическо пространство има една родолюбива политическа организация и това е ВМРО. Сега е моментът ВМРО да стане неизменна част от управлението на държавата, за да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. Имаме възможността да живеем в прекрасно историческо време. Европа на отечествата и нациите е на дневен ред в дебата за ЕС. Идеята да отстояваш суверенитета и националността, за да бъде сложен край на либералния геноцид. Сега е времето да отстоим  вековните си идеали и да защитим нашите сънародници от пълзящия либерализъм“, каза още  българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера  коментира, че европейските избори са показали здравия смисъл от обединение на разумно мислещите, патриотични и отстояващи българщината сили. Според него е „логично този процес да продължи и предстоящите местни избори са добра възможност това да се реализира. Както на европейско, така дори и на общинско ниво основната тема, която вълнува хората е сигурността. Въпреки огромния си икономически и технологичен напредък, последните десетилетия институциите се провалят в тази сфера. Поради тази причина очакваме това да бъде темата, на която избирателите ще търсят откровени отговори и решения от политиците“.

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов се обърна към участниците във форума с  думите: „Ние всички в тази зала работим безкористно за каузата на ВМРО. За нас изборите не са самоцел, а защита на кауза. За нас е важно да защитаваме правата на българите тук и зад граница. Местните избори са важни, защото трябва да бъдем полезни на хората“.

received_371562196848021

Министърът на околната среда и водите Нено Димов представи пред участниците в конференцията проблеми и решения, свързани с човека, общността, традиционното семейство и неговите ценности. В тази връзка, той припомни, че благодарение на ВМРО, Истанбулската конвенция не беше приета у нас и определи този факт като  „една малка битка, която трябва да продължи“.

Конференцията в Мелник е организирана от евродепутата Ангел Джамбазки и е под патронажа на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа.

received_1426159554182394

Утре, участниците в конференцията ще се поклонят пред паметта на Тодор Александров на лобното му място край  село Сугарево.

Снимки:ВМРО

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!