BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още две отделения на МБАЛ – Благоевград – урологично и ортопедично, станаха ковидни

Нови две отделения в МБАЛ – Благоевград – по урология и травматология, преустановиха нормалния си прием и започнаха да приемат пациенти с коронавирус. Така държавната болница и по време на четвъртата вълна е на път да стане почти изцяло ковидна. Към момента болните с „Делта” мутацията се хоспитализират в 7 отделения – инфекциозно, вътрешно, УНГ, неврология, в ковидния сектор на хирургия, урология и ортопедия, които са пълни. При ескалиране на ситуацията и увеличение на броя на заразените ще бъдат отворени ковидни легла и в кардиология, „чисти“ ще останат единствено детско отделение и акушеро-гинекологично, прогнозираха лекари.

30 са хоспитализираните с ковидни инфекции във вътрешно отделение и 16 в „Уши, нос, гърло“, заяви за „Струма“ завеждащият д-р Румен Кондев. „Пациентите са на различна възраст, като условно мога да ги разделя на два типа. Първите изчакват доста време, лекуват се 6-7 дни у дома и след като вече получат дихателни проблеми, търсят лекарска помощ. Другите пък се страхуват и макар че нямат пневмонии, получават паник атаки и искат да бъдат приети за болнично лечение.

Разликата с предишните вълни е, че при тази мутация като че ли пациентите малко по-леко карат вирусната инфекция и по-бързо се повлияват от терапията“, обобщи ситуацията д-р Румен Кондев.

За съжаление има и такива, които се влошават и постъпват в интензивното отделение, и други, които не могат да се преборят и губят битката с болестта.

Тази картина е типична и за другите болници в областта. 37 са хоспитализираните пациенти в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев, част от тях са на кислородна терапия, в по-тежко състояние е една жена, която е настанена за лечение в реанимация, заяви зам. директорът Ангел Тонгов.

 

 

 

 

 

 

Източник: struma.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!