BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

Църквата „Свети Георги” в село Златолист е забележителна със старите си стенописи  и лечебна сила. Място, където е живяла Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.

Свещеното място е притегателно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия, пътят Катунци-Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки до там.

С реализацията на важния инфраструктурен проект, община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

Първата копка, която ще даде начало на ремонтните дейности, ще бъде направена на 23 септември /четвъртък/, 11:00 ч. в началото на пътя, посока Катунци – Златолист.

Същевременно, съобразно Закона за обществените поръчки, в момента община Сандански провежда процедура за избор на изпълнител за ремонт на най-важния пътен участък за града ни – бул. „Европа“. При липса на обжалване и избор на изпълнител, община Сандански ще започне ремонтните дейности на пътя.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!