BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обсъждат въвеждане на по-строги противоепидемични мерки

Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов

„Обсъжда се въвеждане на по-строги противоепидемични мерки”. Това заяви пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. В момента в Министерството на здравеопазването се провежда среща, в която участват епидемиолози, имунолози и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите на Златанов на срещата ще бъдат предложени по-строги мерки заради повишаване на броя на хоспитализираните и заразените хора. „Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица, като в областите с най-малко болни ще бъдат налагани най-късно. Все още няма области, попадащи в „червена зона“ по ниво на заболеваемост. Ще се придържаме към указанията в Националния план за справяне с пандемията от COVID-19”, посочи още Златанов.

„Близо 1800 са хоспитализираните, като нуждаещите се от интензивни грижи са 160 души”, допълни той. По думите на Златанов за справяне със ситуацията не може да се разчита на ниското ниво на имунизираните – 20 на сто. До 40 на сто са преболедувалите.

„Основната възрастова група на заразените сега е 20-39 години, но има и под 18-годишна възраст с проявена симптоматика, което е леко притеснително”, допълни Златанов. По думите му лечебните заведения трябва да имат готовност в детските си отделения.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!