BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците от 5 до 12 клас в общините Гоце Делчев и Сандански преминават към онлайн обучение

След взети решения на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса на територията на област Благоевград съобразени с променящата се епидемична обстановка на територията на областта, тенденцията на повишаване броя на диагностицираните с COVID-19 и факта, че областта е в т.нар. червена зона, от утре 18.11.2020 г. учебните заведения на територията на община Гоце Делчев преминават към обучение от разстояние в електронна среда на всички ученици от 5–ти до 12-ти клас за периода от 18.11.2020 г. до 27.11.2020 г./включително/. За учениците от начален етап директорите взимат решение съобразно конкретната обстановка в училището и съгласно Заповед РД09-2924/26.10.2020 г. на министъра на образованието и науката.

Директорите на учебни заведения на територията на община Сандански ще организират образователния процес, като изработят график за обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) и присъствено обучение, с по-висок процент на времето в ОРЕС, считано от 18.11.2020 г. до 27.11.2020г. /включително/.

Изключение ще има за Първо основно училище „Свети Климент Охридски“- гр. Сандански, което изцяло ще премине на дистанционна форма на обучение за учениците от 5-ти до 7-ми клас за същия период, тъй като към момента в училището има висок брой на ученици и учители с грипоподобни симптоми, сходни с тези на COVID-19, както и голям брой карантинирани ученици.

The post Учениците от 5 до 12 клас в общините Гоце Делчев и Сандански преминават към онлайн обучение appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!