BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

120 нарушения са открити при проверката на магистралите

От Пътната агенция обявяват резултатите от извършените проверки на основни пътища и магистрали за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащите им територии. Повод за проверките стана пожарът под виадукта на магистрала “Струма” при Дупница в средата на месеца. Съоръжението беше сериозно увредено, а укрепването на виадукта ще продължи около 4 месеца и ще струва близо 2 милиона лева.

Проверката обхваща територията на цялата страна. От АПИ са проверили над 3800 съоръжения. При 120 от тях са открити нарушения – те са използвани нерегламентирано. От пътната агенция увериха, че нарушителите ще бъдат глобени. За физически лица глобата е от 200 до 500 лв, а за юридически – от 1000 до 3000, съобщи БНТ.

Където нарушителите не могат да бъдат открити, почистването ще е за сметка на АПИ. В момента се уточнява колко пари ще са необходими.

Инспекторите от АПИ са установили, че най-често под мостовете се изхвърлят гуми и отпадъци. По време на пресконференцията бяха представени и фрапантни резултати. Оказва се, че земеделски стопани отглеждат животни именно под мостовете на магистралите, и съхраняват сено.

От АПИ очакват почистването да приключи до средата на септември, но подчертаха, че парите за това ще са за сметка на обновяване на маркировката и други дейности.

The post 120 нарушения са открити при проверката на магистралите

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!